Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-08@22:20:51 GMT

آخرین وضعیت پرداخت بدهی عراق به ایران

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۳۴۹۴۸

آخرین وضعیت پرداخت بدهی عراق به ایران

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، عراق سال‌هاست یکی از مشتریان پر و پا قرص گازی و برقی ایران بوده به طوری که زمانی که آمریکا از برجام خارج شد و کشورها را تهدید کرد که اگر تعامل نفتی و گازی خود با ایران را ادامه دهند، آن‌ها را تحریم خواهد کرد، عراقی‌ها دست از گاز و برق ایران نکشیدند و به آمریکا اعلام کردند امکان قطع واردات برق و گاز از ایران را ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته تحریم‌ های نفتی ایران از سوی آمریکا یک چالش جدی در زمینه تعاملات ایران و عراق ایجاد کرد و آن پرداخت پول گاز و برق ایران بود. طبق قرارداد عراقی‌ها موظف هستند پول گاز را با یورو و پول برق را با دلار به ایران پرداخت کنند اما زمانی که پای آمریکا به میان آمد، عراقی‌ها اعلام کردند امکان پرداخت دلار ندارند و پیشنهاد پرداخت با دینار را مطرح کردند.

پیشنهادی که ظاهراً به مذاق ایران خوش نیامد و دو کشور مدت‌ها بر سر آن مذاکره کردند. در نهایت دو حساب برای عراقی‌ها در بانک مرکزی ایران بازگشایی شد تا اگر عراقی‌ها توانستند، پول برق و گاز را با یورو و در غیر این صورت با دینار پرداخت کنند. در نهایت در تاریخ ۲۰ اسفندماه اولین بخش از مطالبات دولت ایران به حساب بانک مرکزی کشورمان واریز شد. از ۱۲ میلیارد دلار صادرات ایران به عراق ۴ میلیارد آن صادرات برق و گاز است و آنطور که بیژن زنگنه، وزیر نفت پیش از این اعلام کرده بود عراقی‌ها دو میلیارد دلار به ایران بابت پول برق و گاز بدهکار هستند.

مبلغ پرداختی قطعاً به دلار نیست

در این راستا، سیدحمید حسینی - دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق - با بیان این‌که مشخص نیست عراق بدهی خود را با چه ارزی پرداخت کرده است، اعلام کرده بود: عراقی‌ها معادل ۲۰۰ میلیون دلار را پرداخت کرده‌اند. عراقی‌ها از ابتدا ادعا کردند مشکلی برای پرداخت ندارند. در حساب بانک مرکزی خود مقدار زیادی دینار برای پول برق موجود داشتند و اصرار داشتند قبل از سال جدید میلادی آن مبلغ را به حساب بانک مرکزی ایران منتقل کنند. اما ایران ممانعت می‌کرد زیرا مایل به دریافت دینار نبود. بحث برق و گاز به قدری برای عراقی‌ها حیاتی است که در اولویت قرار دارد. عدم هماهنگی و اصراری که ایران برای گرفتن یورو و دلار داشت، باعث تأخیر پرداخت عراق شد. با سفر قبلی و اخیر آقای همتی، توافقاتی صورت گرفت و حساب‌های جدید به دینار و یورو باز و راه پرداخت عراقی‌ها باز شد و آن‌ها قطعاً پرداخت می‌کنند زیرا هرچه به فصل گرما نزدیک‌تر می‌شویم، نیاز عراق هم به گاز و هم به برق افزایش پیدا می‌کند. مبلغی که پرداخت شده است یا به دینار است یا یورو و قطعاً به دلار نیست.

عراقی طبق قرارداد بدهی خود را پرداخت می‌کند

در این راستا، رضا اردکانیان، وزیر نیرو با تاکید بر اینکه عراق در حال پرداخت بدهی خود به ایران است، اظهار کرد: عراق بدهی خود به ایران را مطابق قرارداد موجود پرداخت می‌کند.

وی به این سوال که عراق بدهی خود به ایران را با چه ارزی پرداخت می‌کند؟ پاسخ داد: اینکه بدهی با چه نرخی پرداخت می‌شود مهم نیست، آنچه که اهمیت دارد این است که پرداخت شود و ما هم سعی می‌کنیم از مبالغ برای رفع نیازها استفاده کنیم.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: برجام تحریم های نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۳۴۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای صادرات ۳ میلیارد دلار کالا از مرز مهران به عراق

سهراب کمری در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مرز بین المللی مهران از بین ۳۸ گمرک، منطقه ویژه اقتصادی و منطقه آزاد تجاری رتبه نهم صادرات کالا را به خود اختصاص داد.

سرپرست گمرکات استان گفت: سال گذشته یک میلیارد و ۱۷۷ میلیون و ۱۱۹ هزار دلار کالا از مرز مهران به کشور عراق صادرشده است و پیش بینی می‌شود این میزان امسال به ۳ میلیارد دلار افزایش یابد.

کمری افزود: روزانه ۷۰۰ کامیون کالا در این مرز تردد می‌کنند.

وی اضافه کرد: بیشتر کالاهای صادراتی، میوه و تره بار، محصولات پلاستیکی، وسایل سرمایشی و گرمایشی، تولیدات نیروگاهی، مصالح ساختمانی و آهن آلات است.

مسیر ۱۰ کیلومتری شهر مهران به سمت مرز، این روزها مملو از کامیون‌هایی است که تولید ایرانی را به کشورعراق صادرمی کنند.

کد خبر 6100152

دیگر خبرها

  • ادعای خبرنگار عراقی: بارزانی در سفر به تهران، تعهداتی داد
  • طرز تهیه کباب کوبیده، ماهی سرخ شده توسط آشپز‌های عراقی (فیلم)
  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی
  • برنامه ریزی برای صادرات ۳ میلیارد دلار کالا از مرز مهران به عراق
  • اوکراین ناتوان در پرداخت بدهی خارجی
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • ماسک: تا زمانی که مشکل بدهی آمریکا حل نشود، دلار ارزشی ندارد
  • صبر طلبکاران اوکراین تمام شد