Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، روز گذشته حمید حسینی عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق از آزادسازی 3 میلیارد دلار از منابع ایران در عراق، کره جنوبی و عمان خبر داد. وی پیش‌تر در صفحه مجازی خود نوشته بود که دولت آمریکا با آزادسازی پول‌های ایران در بانک تجارت عراق موافقت کرده است. 

با این وجود پیگیری خبرنگار فارس از مقامات بانکی جزئیات این خبر را تایید نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته اول اینکه ایران در عراق پول بلوکه شده ندارد و حساب ایران در این کشور مسدود نیست. مساله اصلی در عراق عدم همکاری بانک عراقی برای انتقال پول ایران به دلیل فشارهای دولت آمریکا است.

کل منابع ارزی در حساب ایران نزد بانک عراقی معادل 3.5 میلیارد دلار است. علاوه بر این مبلغ، دولت جمهوری اسلامی ایران مبالغ دیگری نیز از دولت عراق بابت صادرات برق و گاز طلبکار است که هنوز به حساب ایران نزد بانک عراقی واریز نشده است.

در واقع اتفاقی که در هفته‌های اخیر به وقوع پیوسته استفاده بخشی اندکی از این منابع برای واردات کالای اساسی است. به عبارت دقیق‌تر به صورت محدود واردات کالای اساسی از محل بخش اندکی از منابع ایران در حساب بانک عراقی انجام شده است. بنابراین این به معنای آزادسازی پول‌های بلوکه شده یا به جریان افتادن کل 3.5 میلیارد دلار پول ایران در حساب بانک عراقی نیست.

درباره آزادسازی پول‌های ایران در کره‌جنوبی و عمان نیز باید به این نکته توجه کرد که به گفته رئیس کل بانک مرکزی ایران در عمان پول بلوکه شده ندارد و بنابراین پولی از سوی عمان برای ایران آزاد نشده است. عمان در واقع در مقاطعی کانال نقل و انتقالات ارزی ایران بوده است که فشارهای شدید آمریکایی‌ها استفاده از این مسیر را دشوار کرده است.

همچنین پیگیری‌ها از مقامات مسئول نشان می‌دهد که وضعیت پول‌های بلوکه شده ایران در کره‌جنوبی هنوز تغییری نکرده است. طبق آخرین توافق‌ها قرار شد پول بلوکه شده ایران در کره‌ به صورت حواله واردات کالاهای اساسی آزاد شود اما تا این لحظه طرف کره‌ای اقدامی در جهت اجرای توافق انجام نداده است.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: کره جنوبی عراق اتاق بازرگانی ایران آمریکا آزادسازی پول ایران در کره بانک عراقی بلوکه شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۷۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بیمه سلامت حساب واحد بانکی ندارد

حسین رنجبران در گفت‌و گو با خبرنگار مهر، در واکنش به برخی اخبار مبنی حساب‌های بدون مجوز این سازمان و تعیین تکلیف این حساب‌های بانکی گفت: سازمان بیمه سلامت ایران یا سازمان بیمه خدمات درمانی سابق، طبق مواد ۳۹ و ۷۶ قانون محاسبات عمومی کشور جزو مستثنیات نگهداری و افتتاح حساب نزد بانک مرکزی محسوب می‌شود. در همین راستا هیأت وزیران در سال ۱۳۷۴ مصوب نموده که سازمان بیمه خدمات درمانی از مصادیق شرکت‌های بیمه موضوع مواد ۳۹ و ۷۶ قانون محاسبات عمومی کشور مصوب ۱۳۶۶ بوده و از افتتاح حساب بانکی نزد خزانه و واریز وجوه حاصله از درآمدهای خود به حساب یاد شده معاف است.

معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بیمه سلامت ایران افزود: همچنین در دستورالعمل بند (ب) ماده ۱۷ قانون برنامه ششم، بند (الف) ماده ۲۰ قانون احکام دائمی نیز این موضوع تکرار و تصریح شده است، در این مواد قانونی تاکید شده مادامی که دستگاه اجرایی از مشمول مواد ۳۹ و ۷۶ قانون محاسبات عمومی مستثنی باشد، انتقال حساب الزامی نخواهد بود؛ لذا سازمان بیمه سلامت بر اساس مواد یاد شده جز مستثنیات است.

رنجبران ادامه داد: در تبصره ماده ۳ این دستورالعمل نیز آمده که مؤسسات اعتباری و شرکت‌های بیمه دولتی مادامی که از شمول مواد ۳۹ و ۷۶ قانون محاسبات عمومی مستثنی باشند، از رعایت مفاد این ماده معاف هستند.

وی تصریح کرد: تمام حساب‌های ورودی بیمه سلامت (درآمدی) با توجه به تأکیدات و شفاف سازی عملکرد در قالب حساب واحد خزانه نزد بانک مرکزی صورت می‌گیرد، بنابراین بدون شک غیر از این مسیر یک ریال جابه جایی انجام نمی‌شود.

رنجبران اظهار داشت: در خصوص مصرف منابع سازمان از بانک عامل استفاده می‌شود که تنها برای سهولت کار، سرعت و چابک سازی و به ویژه اطمینان در پرداخت به موقع و صحیح مطالبات مؤسسات درمانی و پرداخت به وقت به بیماران صعب العلاج انجام می‌شود. لذا اگر این سازمان در پرداخت مطالبات مؤسسات منظم و تقریباً به وقت عمل می‌کند؛ یکی از دلایل مهم آن، ایجاد زیرساخت‌های فناوری نوین با مشارکت فعال بانک عامل است. ما همواره به دنبال واریزی سریع مطالبات مؤسسات ارائه دهند خدمات درمانی هستیم تا بتوانیم به بیمه شدگان بیمه سلامت که بیش از نیمی از جمعیت کشور را در بر می‌گیرند، خدمات مناسب‌تری ارائه نمائیم.

کد خبر 6098861 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ادعای خبرنگار عراقی: بارزانی در سفر به تهران، تعهداتی داد
  • جزئیات توافق برای تاسیس شعب دانشگاه‌های ایرانی در عراق
  • فصل جدید تجارت با همسایه غربی
  • انتشار موجودی «حساب سایر منابع رسوب شده» دستگاه‌ها
  • موجودی حساب سایر منابع رسوب شده برخی دستگاه‌ها منتشر شد
  • چرا بیمه سلامت حساب واحد بانکی ندارد
  • بارزانی: با جدیت تمام، اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی با تهران را دنبال خواهیم کرد
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • معافیت سازمان بیمه سلامت بر اساس قانون از اتصال به حساب خزانه