Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با تشریح توافق ۱۰ بندی ایران و عراق برای آزاد سازی پول‌های بلوکه شده، گفت: به سرانجام رساندن این روند به حدود یک ماه زمان نیاز دارد تا وضعیت معاملات در شرایط عادی قرار بگیرد.

«حمید حسینی» با بیان اینکه در اسفندماه سال ۹۹ مسئولان دو کشور در مصاحبه هایی به طور رسمی از پرداخت بدهی ها عراق به ایران خبر دادند، اظهار داشت: این کشور معافیت‌هایی در زمینه بازگشت پول های بلوکه شده ایران دریافت کرده است و می تواند فارغ از تحریم ها بدهی های خود را به ایران پرداخت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه نماینده ای از سوی ایران با بانک تجارت عراق مذاکره داشته است، خاطرنشان کرد: این بانک اعلام کرد که در حال حاضر تجار ایرانی می توانند با استفاده از پول های بلوکه شده، تجارت خود را انجام دهند.

حسینی با بیان اینکه دستورالعمل ۱۰ گانه ای تبیین شده تا شرکت های ایرانی و عراقی بتوانند با یکدیگر همکاری داشته باشند، تصریح کرد: در این بخشنامه آمده که می توانند از پول های بلوکه شده به صورت یورو، دلار و دینار استفاده کنند و بانک هزینه ای بابت کارمزد آن دریافت نخواهد کرد.

وی با اشاره به سایر شرایط این توافق،  افزود: از سوی دیگر شرکت های توانیر و گاز ایران باید شرکت‌های ایرانی را در نامه‌ای معرفی و تایید کنند و همچنین شرکت عراقی طرف معامله در زمینه دارو و غذا باید تخصص و سابقه کار داشته باشد.

دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق خاطرنشان کرد: بر اساس این دستورالعمل شرکت ایرانی کالاهای مورد نظر خود را از عراق خریداری کرده و زمانی که کالا وارد آب های ایران شود ۹۰ درصد و در زمان تخلیه بار ۱۰ درصد باقی مانده از پول های ایران در بانک عراق آزاد خواهد شد.

به گفته حسینی، طبق بخش دیگری از  این توافق، در صورت خرید اقلام کشاورزی و دارویی، تایید وزارت کشاورزی و دارویی عراق الزامی است و بعد از استعلام مالیاتی کالا قابل تبادل می شود.

وی با بیان اینکه این روند نیاز به مذاکره با شرکت های عراقی دارد، خاطرنشان کرد: تشویق آنها برای تجارت با ایران با رعایت این دستورالعمل ها سخت شده است و نیاز به زمان دارد اما در حال حاضر به لحاظ پرداخت بانکی و آزاد سازی پول های بلوکه شده ایران، مشکلی وجود ندارد.

دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با تاکید بر اینکه در تلاش هستیم تا شرکت های عراقی را وارد این روند کنیم، اظهار داشت: در صورتی که بخواهیم پول های ایران را در تجارت با شرکت‌هایی غیر از شرکت های عراقی آزاد کنیم نیاز است که شرکت مورد نظر در بانک تجارت عراق حساب باز کند تا بتوان هزینه کالای خریداری شده را به حساب شرکت خارجی پرداخت کنیم.

حسینی تاکید کرد: به سرانجام رساندن این روند به حدود یک ماه زمان نیاز دارد تا وضعیت معاملات در شرایط عادی قرار بگیرد و به زودی در این زمینه خبرهای خوبی خواهیم داشت.

به گزارش ایرنا، کارنامه تجارت ایران در مجموع ۱۱ ماه سال ۹۹، ۱۳۴ میلیون تن کالا به ارزش ۶۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده که سهم صادرات ۱۰۳ میلیون و ۹۰ هزار تن به ارزش ۳۱ میلیارد و ۱۹۸میلیون دلار و سهم واردات ۳۰ میلیون و ۸۱۸ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ میلیارد و ۳۲۱ میلیون دلار بوده است.

به گفته  «عبدالناصر همتی» رییس کل بانک مرکزی، حجم منابع ارزی ایران در عراق حدود پنج میلیارد دلار است.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 ایران و عراق بدهی عراق به ایران دارایی های ایران در عراق سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق پول های بلوکه شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۳۱۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز۲ تملک و آزادسازی خیابان شهید نقیب‌زاده در یزد آغاز شد

مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد از آغاز فاز دوم خیابان شهید نقیب زاده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی شهرداری یزد، علیرضا نقوی با بیان اینکه فاز ۲ تملک و آزادسازی خیابان شهید نقیب زاده آغاز شده است، اظهار کرد: همزمان با جدول‌گذاری مسیر خیابان شهید نقیب زاده از داروخانه امامزاده‌ای، فاز دوم طرح خیابان شهید نقیب زاده با تملک و آزادسازی ۷ پلاک با هزینه‌ای بالغ بر ۱۹۰ میلیارد ریال آغاز شد.

وی با اشاره به آزادسازی‌های این مسیر، گفت: خیابان شهید نقیب زاده از پروژه‌های بر زمین مانده سالیان گذشته بود که با اهتمام مدیریت شهری در دوره ششم بیش از نیمی از پلاک‌ها تا تقاطع مسجد رسولیان انجام شد و امیدواریم با تملک باقیمانده پلاک‌ها تا پایان سال شاهد افتتاح کامل این گذر باشیم.

مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد ادامه داد: از اهمیت این پروژه می‌توان به موازی بودن آن با بلوار آیت‌الله طالقانی اشاره کرد که بخشی از بار ترافیکی آن در این خیابان بارگذاری خواهد شد.

کد خبر 751281

دیگر خبرها

  • حضور فعال بانک صادرات در نمایشگاه بین‌المللی نفت
  • واردات کالا بهانه است؛ هدف اصلی خروج ارز از کشور است
  • ارسال ۲۰۰ مقاله ملی و بین المللی به کنگره جهانی حضرت رضا (ع)
  • توقیف ۱۳ میلیون دلار دارایی دو بانک غربی در روسیه
  • بازدید معاون رئیس‌جمهور از زخم کهنه صنعت لرستان
  • ۲۹ هکتار از اراضی کشاورزی بخش قلعه‌نو آزادسازی شد
  • فاز۲ تملک و آزادسازی خیابان شهید نقیب‌زاده در یزد آغاز شد
  • هشدار به اتحادیه اروپا درباره مصادره دارایی‌های روسیه
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد