Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@01:59:54 GMT

رد خبر آزادسازی پول‌های ایران در عراق؟

تاریخ انتشار: ۹ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۴۹۸۰

رد خبر آزادسازی پول‌های ایران در عراق؟

آفتاب‌‌نیوز :

امروز خبری از رییس سازمان توسعه تجارت منتشر شد که نشان می‌داد ظرفیتی جدید برای استفاده از منابع ارزی در بانک TBI عراق به وجود آمده تا برای واردات اقلام مورد نیاز کشور صرف شود. در این نامه تاکید شده بود که واردات باید بر اساس اولویت‌های کالایی کشور و عدم درج کالا‌های تحریمی در این فهرست برنامه ریزی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه سید حمید حسینی – عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق – با بیان اینکه این موضوع خبر جدیدی نیست، توضیح داد: از چند ماه قبل بحث استفاده از منابع ایران در بانک TBI عراق مطرح شده بود و حتی بخشی از سهمیه واکسن ایران در کواکس نیز از این طریق نهایی و واکسن به کشور وارد شد، اما در عمل برای استفاده گسترده‌تر از این منابع مشکلاتی وجود دارد.

وی با اشاره به برخی هماهنگی‌های انجام شده میان عراق و آمریکا برای پرداخت پول ایران از این طریق، بیان کرد: با وجود آنکه این مجوز صادر شده که از طریق این منابع اقلامی مانند مواد غذایی و دارو به ایران وارد شود، اما با توجه به دشواری‌هایی که در مسیر اجرا وجود دارد، یا کاری صورت نگرفته یا روند بسیار کند بوده است.

این فعال اقتصادی درباه مکانیزم اجرایی استفاده از این منابع بیان کرد: در این چارچوب باید تاجر ایرانی به نام تاجر عراقی مدارک را ثبت کند؛ تاجر عراقی کالا‌های مورد نیاز را خریداری کند و پس از نهایی شدن معامله پول خود را از منابع بانک عراقی بگیرد. با توجه به تحریم‌ها و محدودیتی که در این مسیر وجود دارد، بسیاری از تاجران اساسا به این شیوه اعتماد نمی‌کنند و این راهکار بلا استفاده مانده است. این موضوع جدیدی نیست و در دولت قبل و در جریان سفر‌های رییس کل بانک مرکزی به عراق نیز بحث‌هایی در این زمینه انجام شده بود، اما هر بار کار به دلیل مشکلات اجرایی بدون ثمر باقی ماند.

حسینی اضافه کرد: تاجران عراق در حوزه خرید و فروش عمده و بزرگ کالا فعالیت چندانی ندارند و خرید آن‌ها به شکل محدود انجام می‌شود؛ از این رو قیمت نهایی محصولاتی که پیشنهاد خرید آن را به ایرانی‌ها می‌دهند بالاتر از عددی است که معمولا ما واردات خود را از سایر مسیر‌ها انجام می‌دهیم و از همین رو این قیمت‌ها مورد تایید مراجع نظارتی ایران قرار نمی‌گیرد و امکان معامله در بسیاری از موارد به وجود نمی‌آید.

وی درباره میزان منابع بلاتکلیف در این بخش گفت: برآورد‌ها نشان می‌دهد که عددی حدود پنج میلیارد دلاری در این حوزه وجود دارد که بخش مهمی از آن مربوط به صادرات برق و صادرات دولتی ایران به عراق است. عراقی‌ها این پول را در بانک TBI قرار داده‌اند تا ایران صادرات خود را ادامه دهد، اما وقتی زمان استفاده از این منابع می‌شود با توجه به تحریم‌ها و محدودیت‌ها، کار با مشکل مواجه می‌شود.

به گفته حسینی، اخیرا صحبت‌هایی صورت گرفته که در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات برجام و لغو تحریم‌ها امکان آزاد شدن این منابع و دسترسی ایران به این پول‌ها فراهم شود و به نظر می‌رسد راه حل نهایی بیش از آنکه در مذاکرات دو جانبه ایران و عراق تعیین شود، در وین مشخص خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: منابع ارزی ایران در عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۴۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز۲ تملک و آزادسازی خیابان شهید نقیب‌زاده در یزد آغاز شد

مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد از آغاز فاز دوم خیابان شهید نقیب زاده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی شهرداری یزد، علیرضا نقوی با بیان اینکه فاز ۲ تملک و آزادسازی خیابان شهید نقیب زاده آغاز شده است، اظهار کرد: همزمان با جدول‌گذاری مسیر خیابان شهید نقیب زاده از داروخانه امامزاده‌ای، فاز دوم طرح خیابان شهید نقیب زاده با تملک و آزادسازی ۷ پلاک با هزینه‌ای بالغ بر ۱۹۰ میلیارد ریال آغاز شد.

وی با اشاره به آزادسازی‌های این مسیر، گفت: خیابان شهید نقیب زاده از پروژه‌های بر زمین مانده سالیان گذشته بود که با اهتمام مدیریت شهری در دوره ششم بیش از نیمی از پلاک‌ها تا تقاطع مسجد رسولیان انجام شد و امیدواریم با تملک باقیمانده پلاک‌ها تا پایان سال شاهد افتتاح کامل این گذر باشیم.

مدیر منطقه بافت تاریخی شهرداری یزد ادامه داد: از اهمیت این پروژه می‌توان به موازی بودن آن با بلوار آیت‌الله طالقانی اشاره کرد که بخشی از بار ترافیکی آن در این خیابان بارگذاری خواهد شد.

کد خبر 751281

دیگر خبرها

  • تسویه ۲۰ همتی شهرداری تهران با بانک ها از طریق واریز و برداشت
  • ادغام یا تغییر رویکرد در انتظار دانشگاه‌های کم دانشجو
  • تسویه ۲۰ همتی با بانک‌ها از طریق واریز و برداشت/ کارنامه موفق مدیریت شهری در اداره پایتخت
  • اعطای ۴۲ میلیارد دلار ارز در حوزه تولید در سال گذشته
  • جزئیات توافق برای تاسیس شعب دانشگاه‌های ایرانی در عراق
  • تشکیل کارگروه تأمین مالی برای استفاده بهینه از بازار سرمایه
  • (تصاویر) قلعه‌ای در ایران قدیمی‌ترین بانک جهان است
  • ۲۹ هکتار از اراضی کشاورزی بخش قلعه‌نو آزادسازی شد
  • فاز۲ تملک و آزادسازی خیابان شهید نقیب‌زاده در یزد آغاز شد
  • معافیت سازمان بیمه سلامت بر اساس قانون از اتصال به حساب خزانه